3 czerwca 2015

6

Orkiszowe wegańskie pancakes podane z truskawkami, bananami i syropem z agawy

Przepis:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1 i 1/4 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka octu jabłkowego 
- Ziarenka z 1 laski wanilii
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżka oleju
Do podania: truskawki, banany, syrop z agawy

W małej misce wymieszać mleko sojowe z octem, odstawić na parę minut. W drugiej, większej wymieszać mąkę, ksylitol, ziarenka z laski wanilii, proszek do pieczenia i sodę. Gdy mleko się zetnie wlać do drugiej miski, dodać olej, wymieszać. Smażyć na teflonie, bez tłuszczu.


Jedne z lepszych jakie jadłam, może to za sprawą wyczekanych, polskich truskawek.


Milion Smaków Truskawek - druga edycja

1 komentarz:

  1. Wyglądają przepysznie i wierzę, że tak samo smakują :) O, tak - wreszcie możemy się objadać truskawkami do woli!

    OdpowiedzUsuń